Actueel Dagoverzicht Historie Vooruitzichten Het station Contact Links
   
     
  Vooruitzichten
     
  De weersverwachting van het KNMI voor vandaag en morgen
Opgesteld op maandag 22 oktober 2018 om 03.11 uur.

Vannacht af en toe regen, overdag van het noorden uit opklaringen.

Een smalle zone met lichte (mot)regen en lokaal ook mist trekt in de loop van de nacht van noordwest naar zuidoost over het land. Daarachter klaart het tegen de ochtend in het noordwesten deels op. De minima lopen uiteen van 8°C in het zuidoosten tot 13°C aan zee. In het oosten en zuidoosten is de wind eerst nog zwak uit zuid tot zuidwest, elders staat een matige noordelijke wind. Aan de kust en boven het IJsselmeer is de wind tijdelijk (vrij) krachtig.

In de loop van de dag klaart het van het noorden uit steeds meer op en tegen de middag verlaat de regen het uiterste zuiden van Limburg. De middagtemperatuur komt uit rond 14°C. Er staat een matige noordelijke wind, die bovendien vlagerig is. Aan de kust is de wind matig tot vrij krachtig. In de avond draait de wind naar richtingen tussen west en noordwest en luwt landinwaarts naar zwak.

In de nacht naar dinsdag neemt de bewolking toe, maar het blijft vrijwel overal droog. De minima variëren van 3°C in het zuidoosten tot 11°C aan zee. Er staat een matige, aan zee en op het IJsselmeer een vrij krachtige westelijke wind. In het Waddengebied en aan de noordwestkust is de wind krachtig.

Dinsdag overdag wordt de bewolking van het noordwesten uit dikker. In het noorden gaat in de ochtend regen vallen, in de middag volgt het oosten. De middagtemperaturen komen uit rond 14°C. De westenwind neemt toe naar matig tot vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer naar krachtig. In het Waddengebied wordt de wind hard, lokaal mogelijk stormachtig. Bovendien kunnen daar in de middag en avond zware windstoten tot 80 km/u voorkomen. In de avond draait de wind naar noordwest. (Bron: KNMI)

 
     
     
Gedeeltelijk bewolkt met weinig temp. verandering.
 
het weer
   
© Weerstation-Emmen v 4.5  
Design: AAD © 2018