Actueel Weekoverzicht Historie Vooruitzichten Het station Contact Links
     
  Vooruitzichten
     
  De weersverwachting van het KNMI voor vandaag en morgen
Opgesteld op zaterdag 29 februari 2020 om 05.54 uur.

Vooral vanmiddag regen en veel wind.

In de ochtend kan de zon hier en daar nog door de sluierbewolking heen schijnen en is het op veel plaatsen droog. In de middag trekt een gebied met buiige regen oostwaarts over het land. Achter dit gebied klaart het op en komen nog enkele buien voor. Bij deze buien is lokaal hagel en/of onweer mogelijk. Voor de regen uit wordt het met een maximumtemperatuur van ca. 12°C erg zacht. De zuid- tot zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig, 4 à 5 Bft, langs de kust en op het IJsselmeer krachtig tot hard, 6-7 Bft en aan de westkust later mogelijk stormachtig, 8 Bft. In de middag en avond is er bij buien kans op zware windstoten van 75-90 km/uur. Na de regenzone draait de wind naar zuidwest.

In de nacht naar zondag zijn er wolkenvelden en kan er met name in het westen nog een enkele bui voorkomen. De minima komen uit op een graad of 5. De zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig, aan de kust en op het IJsselmeer krachtig tot hard, 6-7 Bft.

Zondag overdag is er af en toe zon en is er nog steeds een enkele bui mogelijk. Aan het eind van de middag neemt de bewolking in het zuidwesten toe en gaat het in Zeeland regenen. De regen breidt zich zondagavond noordoostwaarts uit. De middagtemperatuur komt uit op ongeveer 9°C. De zuidwestenwind neemt boven land geleidelijk af naar matig en aan de kust naar krachtig. In de avond wordt de wind veranderlijk en zwak tot matig. (Bron: KNMI)

 
     
     
Toenemend wolkendek en koeler. Neerslag mogelijk binnen de volgende 6 uur. Winderig met mogelijke windverandering naar het W, NW of N.
 
het weer
   
© Weerstation-Emmen v 4.10  
Design: AAD © 2020